Schaduw portret fotografie

SCHADUW PORTRET FOTOGRAFIE 

Portret fotografie is het belangrijkste onderdeel van Diadame.nl, vandaar wil ik nu een blog hieraan wijden.
Waarom ik deze blog dynamisch portret fotografie noem is omdat schaduw een speels effect geeft.

Werkwijze

Mijn werkwijze voor portretten neem ik net zo serieus als mijn overige werk als fotografe.
Het meeste werk zit in een correcte voorbereiding, daar neem ik uitgebreid de tijd voor.
Ik weet als fotografe exact wat en waar ik rekening mee moet houden.
Maar deze blog zal meer gaan over mijn werkwijze voor het maken van een dynamisch portret met schaduw.

Schaduw

De regels van fotografie is dat een slagschaduw fout is, maar niet als je de harde slagschaduw verzacht, door de helft weg te flitsen zodat de contouren iets vervagen. Bovenstaande klinkt vrij technisch maar laat ik het meer visualiseren. Zoals bekend werk ik graag met sprekende foto’s en moeten ze een verhaal kunnen vertellen. Dat kan ook met schaduweffecten, dit moet wel goed in balans gebracht worden zodat je mooie foto’s krijgt die een natuurlijk effect hebben.

Voorbeeld schaduw effect van mijn dochter

Onlangs heb ik haar nog hierin betrokken om foto’s te maken. Ik heb hierbij met 2 flitsers gewerkt voor de perfecte schaduw. Buiten het feit dat ik trots was op het resultaat en binnen 1 minuut omdat mijn dochter ongeduldig was, vond ik de foto geslaagd. Zoals ik al aangaf wil ik sprekende foto’s en op de foto van mijn dochter zie je eigenlijk al een verhaal van een puber, met een smoothie in haar hand, stoere blik en smeerolie aan haar vingers doordat de ketting van haar fiets eraf lag, een mooi verhaal in beeld gebracht. Maar ervaar ook de schaduweffecten wat een dynamisch effect weergeeft.

Naast deze foto van mijn dochter heb ik nog andere foto's toegevoegd om u mee te laten beleven wat schaduw doet voor een dynamisch effect.

Leave a Comment

Beste bezoeker,
Diadame Fotografie is tijdelijk niet aktief in de fotografie.
M.v.g. Elisabeth Rozenberg